• img
    Yükleniyor...

Seçimlerin Ardından: Mesainin Bayramdan Sonraya Kaldığı TBMM’de Sandalye Sayısı da Değişti

Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına 1 Mart itibarıyla ara veren Meclis, mesaisine bayram tatilinin ardından başlayacak. Yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen milletvekilleri nedeniyle TBMM’deki sandalye sayısı da değişti. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP’den 4 milletvekili belediye başkanı seçildi; ana muhalefet partisinin 129 olan sandalye sayısı 125’e düştü.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekillerinin yerel seçim çalışmalarına katılabilmeleri için mesaisine 1 Mart itibarıyla  ara vermişti. Meclis’in, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 2 Nisan Salı günü çalışmalarına kaldığı yerden devam etmesi bekleniyordu. Ancak TBMM Genel Kurulu, Başkanlık divanı kurulamadığı için toplanmadı.

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurul’da birleşimi açtıktan sonra katip üyelerin yerini almaması üzerine, Genel Kurul’u Ramazan Bayramı tatilinin ardından toplanmak üzere kapattı. TBMM Genel Kurulu’nun 16 Nisan Salı günü toplanması bekleniyor.

Belediye başkanı seçilen vekiller nedeniyle CHP’de 4 sandalye eksildi

Yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen milletvekilleri nedeniyle TBMM’deki sandalye sayısı da değişti. Kesin olmayan sonuçlara göre siyasi partilerin aday gösterdiği 26 milletvekilinden 4’ü belediye başkanı seçildi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin seçilmesiyle CHP’nin 129 olan sandalye sayısı 125’e düştü.

Genel Kurul’un bayram sonrası gündemi de yoğun ve tartışmalı geçecek. Maden yasası, kripto para düzenlemesi, Anayasa değişikliği ve Meclis İçtüzük değişikliği planlanan düzenlemelerden birkaçı.