Turist Rehberliği Meslek Kanunu Genel Kurulda Kabul Edildi
Meclis Seçim Arası Verdi
8. Yargı Paketi Meclis’te
Deniz ve Göllerde Enerji Santralleri Kurulabilecek
İsveç’in NATO’ya Üyeliği Onaylandı
İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kabul Edildi!
2. Yasama Yılı Başladı
28. Yasama Dönemi Başladı!
27. Yasama Dönemi Resmen Sona Erdi
Afet Yeniden İmar Fonu Kuruldu!
Vergi borçları yapılandırılıyor!
EYT Düzenlemesi Kabul Edildi
Teklif Komisyonda: 416 bin 615 Sözleşmeliye Kadro Veriliyor
Anayasa Değişikliği Meclis'te
2023 Bütçe Görüşmeleri, Genel Kurulda Başladı
Tütün Kaçakçısına 2 Yıldan 5 Yıla Kadar Hapis Cezası Getiren Kanun Geçti
İç Güvenlik Fakültesi Kuruluyor
Cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren teklif yasalaştı
Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik!
Bütçe Maratonu Başlıyor!
Meclis Amasra'daki maden patlamasını araştıracak
Dezenformasyon Yasası Meclis'ten Geçti
CHP 3 Maddelik Başörtüsü Teklifini Meclis'e Sundu
Genel Kurul'un İlk Gündemi 'Dezenformasyon Yasası'
27. Dönem 6. Yasama Yılı Başladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tatile Girdi.
Bedelli Askerlik İçin Yeni Düzenleme Meclis’e Sunuldu
Ek Bütçe TBMM'ye Sunuldu!
6. Yargı Paketi Mecliste!
Dezenformasyon Yasa Teklifi Meclise Sunuldu!
‘Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ Meclis Başkanlığına Sunuldu
İhracatçılar Meclisi ve Birliklerinin Kuruluşu ile Görevleri Hakkındaki Kanun Mecliste
Yaşlıların Hayatın Çeşitli Alanlarında Yaşadıkları Sorunların Araştırılmasını Öngören Komisyon Kuruldu!
‘Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ Genel Kurulda
Avukatlık Kanununda Değişiklik Öngören Teklif Mecliste
Spor Kulüplerinin Statüsünün Değiştirilmesini Öneren 'Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu' teklifi, Meclise sunuldu.
Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Mecliste
Meclis ‘Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu’nun Raporu Yayınlandı.
Nükleer Düzenleme Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına Sunuldu
Diyanet Akademisi Kuruluyor
Öğretmenlik Meslek Kanunu Mecliste Kabul Edildi
Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Genel Kuruldan Geçti
Paris İklim Anlaşması, Meclis’te Kabul Edildi
Cumhurbaşkanı’nın yeni anayasa teklifi mesajıyla açılan yeni yasama yılında, Başkanlık gündemi ilk gününde ‘Paris İklim Anlaşması’na ilişkin kanun teklifi ve vergi kanunlarına ilişkin yeni düzenleme ile yoğunluk kazandı.
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen 7332 sayılı yasa, Cumhurbaşkanı’nın da imzasıyla 14 Temmuz’da resmi gazetede yayınlandı.
Adalet Komisyonu çoklu baro sistemi getiren kanun teklifini görüşmek için toplandı. 03.58’e kadar süren toplantıda teklifin tümü üzerine görüşmeler yapıldı.
TBMM Genel Kurulunda CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisioğulları’nın haklarında kesinleşmiş mahkeme kararı olması nedeniyle milletvekillikleri düşürüldü.
TBMM Genel Kurulunda Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifinin maddelerinin görüşmesine başlandı. Teklifin ilk 7 maddesi kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu uzun bir aradan sonra toplandı. Gündemde Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifi yer aldı. Teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
Meclis 20 Mayıs’ta açılmış olmasına rağmen çalışmalarına 2 Haziran itibari ile başlayacak. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı Meclis gündeminin çok yüklü olacağını söyledi.
Uzun bir aradan sonra TBMM Genel Kurulu Celal Adan başkanlığında bugün toplandı. Ancak Başkanlık Divanı Genel Kurulda bulunmadığı için çalışmalarına başlayamadı. Genel Kurul yarın 14.00’te tekrar toplanacak.
TBMM’nin açılışının 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Genel Kurul özel gündemle saat 14.00’de toplandı.
İnfaz düzenlemeleri içeren teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
İnfaz düzenlemeleri içeren teklifin ilk 10 maddesi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
İnfaz düzenlemeleri içeren teklifin görüşmeleri bugün TBMM Genel Kurulunda başlandı.
AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan infaz düzenlemesi 18 saatlik görüşmenin ardından TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.
AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı, 11 ayrı kanunda değişiklik öngören ve 70 maddelik infaz düzenlemesinin Adalet Komisyonundaki görüşmeleri bugün başladı.
11 farklı kanunda değişiklik yapan 70 maddelik infaz düzenlemesi Meclis Başkanlığına sunuldu. Teklif ile 90 bin kişi cezaevinden çıkacak.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Çocuk Hakları Alt Komisyonunun Başkan seçimi için toplandı. Yapılan toplantıda Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığa seçildi.
İmar ve tapu alanında değişiklikler öngören torba kanun teklifinin geneli üzerine olan görüşmeler TBMM Genel Kurulunda tamamlandı
İmar ve tapu konularında değişiklikler öngören torba kanun teklifi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.
AK Parti Rize Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın ilk imza sahibi olduğu Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkalığına sunuldu.
TBMM’nin 1 Temmuz’da tatile girmesinin ertelenmesi kararı Genel Kurulda kabul edildi.
Bugün TBMM Başkanlığına sunulan Askere Alma Kanunu Teklifi, aynı gün Milli Savunma Komisyonunda görüşüldü. Komisyon görüşmeleri 21.30’da başladı ve 00.40’da teklifin kabul edilmesiyle sona erdi.
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren 20 maddelik torba kanun teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.
İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) çalışmaları hakkında bilgi talep eden...
Kapadokya Alanı hakkındaki teklifin Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu raporu bugün yayınlandı. Teklifin bugün Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.
Bugün Mecliste neler oldu? MHP grup toplantısı gerçekleşti. Genel Kurulda 3 uluslararası anlaşma kabul edildi. Ayrıca Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Alt Komisyonu- İstanbul Sözleşmesi’nin Etkin İzlenmesi...
MHP grubu bugün toplandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında YSK’nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı ile ilgili konuştu.
Genel Kurulda üç tane uluslararası anlaşma kabul edildi. Bu anlaşmalar ile Nijer-Türkiye Dostluk Hastanesinin açılması, ortak işletilmesi ve devredilmesi; Türkiye ile BM Dünya Gıda Programı Arasında temel anlaşmaya
Grup toplantılarında konuşan tüm liderlerin gündeminde YSK’nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı bulunuyordu. Ayrıca, konuşmalarda demokrasi ve hukuk en çok vurgulanan kavramlar oldu.
31 Mart Yerel Seçimleri sona erdi, fakat itirazlar nedeniyle İstanbul ile ilgili belirsizlik hala devam ediyor. YSK bugün İstanbul ile ilgili olağanüstü itirazları görüşmek için toplandı ve süreç devam ediyor.
YSK, AK Parti ve MHP temsilcilerinin “bazı sandık kurulları başkanlarının kamu görevlisi olmaması” konusunda yaptığı itirazı dün karara bağlayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etti.
Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Adalet Komisyonunda görüşülerek kabul edildi.
Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.
Madencilik ve enerji alanında düzenlemeler içeren teklif sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin de katılımıyla Alt Komisyon toplantısında görüşüldü.
Madencilik ve enerji alanında düzenlemeler içeren teklif Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşüldü ve alt komisyon kurulmasına karar verildi.
Sağlıkla ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi dün AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın ilk imzası ile TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifi metnine ulaşmak için tıklayın.
İçtüzük Teklifi Genel Kurulda kabul edildi ve Meclis Kararı oldu.
İçtüzük Teklifini görüşmek için bir araya gelen Anayasa Komisyonu teklifi kabul etti.
Binali Yıldırımın imzası ile İçtüzük değişiklik teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.
Meclisin 27. Dönem 2. Yasama Yılı bugün başlıyor. Gündemde ilk sırada ise İçtüzük var.
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun Ekim 2017 – Mart 2018 tarihleri arasındaki çalışmalarını değerlendirdiğimiz izleme raporuna ulaşmak için tıklayın.
Anayasa komisyonunun Ekim 2017 – Mart 2018 tarihleri arasındaki çalışmalarını değerlendirdiğimiz izleme raporuna ulaşmak için tıklayın.
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunun Ekim 2017 – Mart 2018 tarihleri arasındaki çalışmalarını izleme raporuna ulaşmak için tıklayın.
Adalet Komisyonunun Ekim 2017 – Mart 2018 tarihleri arasındaki çalışmalarını değerlendirdiğimiz izleme raporuna ulaşmak için tıklayın.
OHAL sonrası düzenlemelerini içeren kanun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen bedelli askerlik düzenlemesini de içeren torba kanun teklifini kabul edildi.
Meclis 1 Ekim salı gününe kadar tatile girdi.
OHAL sonrası düzenlemeleri içeren kanun teklif TBMM Genel Kurulda görüşüldü. İlk 4 madde kabul edildi.
21 Temmuz 2016 yılında başlayan OHAL sona erdi
701 sayılı Kanun Hükmünden Kararname Resmi Gazete’de yayınlandı.
TBMM 27’nci Dönem Milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların YSK ilanını takip eden 3’üncü gün saat 14.00’te toplanmak üzere tatile girdi.
Bakanlar Kuruluna KHK çıkarma yetkisi veren “Yetki Kanunu Tasarısı” Meclis Başkanlığına sunuldu.
Kamuoyunda uzun süredir tartışılan çocuğa yönelik istismarın önlemesine yönelik olarak hazırlanan Türk Ceza Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” Meclis Başkanlığına sunuldu.
“Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile ilgili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon raporunu verdi.
RTÜK düzenlemesini de içeren torba kanun tasarısı TBMM’de kabul edildi.
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisoyonu Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısını görüşmek için toplandı. Tasarı ile; Ankara’da Türkiye Eğitim, Sağlık, Bilim ve Araştırma Vakfı...
“Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonuna geldi.
TBMM Genel Kurulu 19 saat 42 dakika çalışarak seçim ittifakı düzenlemelerini de içeren kanun teklifini kabul etti.
Anayasa Komisyonu seçim ittifakı düzenlemelerinin de içeren kanun teklifini kabul etti. Teklifin 12 Mart’ta TBMM Genel Kurula gelmesi bekleniyor.
Anayasa Komisyonu, ittifak düzenlemesinin de olduğu yasa teklifini 23. Maddeye kadar görüştü. Komisyon çalışmalarına 8 Mart’ta da devam edecek. Komisyonda şu ana kadar 23. Madde kabul edildi.
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Türkiye Cumhuriyeti ve Birleşmiş Milletler Arasında En Az Gelişmiş Ülkeler İçin Teknoloji Bankası Kurulmasına Yönelik Anlaşmanın Onaylanmasının...
Seçim ittifakını da içeren kanun teklifinin alt komisyon raporunu görüşmek için Anayasa Komisyon toplandı.
Seçim ittifakını da içeren kanun teklifi için alt komisyon toplandı.
Anayasa komisyonu seçim ittifakını da içeren kanun teklifi için alt komisyon kurulmasına karar verdi.
Seçim ittifakı düzenlemelerini de içeren kanun teklifi Anayasa Komisyonu’na geldi. Teklif metnine ulaşmak için tıklayın.
Seçim ittifakı düzenlemelerini de içeren kanun teklifi Meclis Başkalığına sunuldu.
Dün Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti’nin kabul edilen önergesi ve diğer üç siyasi partinin desteği ile OHAL kapsamında çıkarılan 26 KHK’nin görüşmelerine başlandı.
Meclis OHAL’in 6. kez uzatılmasını kabul etti.
Komisyon Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ’ın katılımıyla saat 15.30’da Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapacak.
697 sayılı KHK Resmi Gazete yayınlandı. OHAL kapsamında yayınlanan otuz birinci KHK olan 697 sayılı KHK ile 1877 kişi mesleğe iade edildi. KHK’ya ulaşmak için tıklayın.
Madencilik ve enerji alanında değişiklikler içeren kanun teklifi Meclis Başkalığına sunuldu. Teklif metnine ulaşmak için tıklayın.
695 ve 696 sayılı KHK’ler Resmi Gazete yayınlandı. 695 sayılı KHK kamudan ihraç, işe iade, kapanan ve açılan kurumlarını listelerini kapsarken, 137 madden oluşan 696 sayılı KHK ile Taşeron düzenlemesi de dahil pek çok düzenleme yapıldı.
TBMM Genel Kurul’da 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı kabul edildi. Sonrasında ise Meclis 09 Ocak 2018 Salı gününe kadar tatil edildi.
Kamuoyunda çokça tartışılan taşeron konusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunmuş ve kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçiyi ilgilendiren...
2018 Bütçe görüşmelerinde 1 hafta geride kaldı. Peki, bütçe görüşmelerini bir vatandaş olarak takip etmenin önemi nedir? Görüşmeler süresince Meclis, hükümeti denetleme görevini yerine getirir.
2018 Yılı Bütçe ve Kesinhesap kanunları, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 24 Ekim-24 Kasım 2017 tarihleri arasında görüşüldü. Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri ise 11 Aralık itibari ile 12 gün boyunca kesintisiz devam edecek.
2018 Yılı Bütçe ve Kesinhesap kanunları, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 24 Ekim-24 Kasım 2017 tarihleri arasında görüşüldü.
24 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2018 Bütçe görüşmeleri 24 Kasım tarihine kadar devam edecek. Gün gün komisyonda görüşülecek konuları mecliste.org’dan takip edebilirsiniz.
2018 Bütçesi görüşmeleri Plan ve Bütçe Komisyonunda 24 Ekim’de başladı. Tasarıya göre bütçe giderleri %18 ve gelirleri ise %17 oranında artarken bütçe açığı, %34 oranında arttı.
Kişisel Verilerin Korunması Kurulu Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı.
İçtüzük Değişikliği Teklifi TBMM Genel Kurulda kabul edildi.
TBMM Genel Kurulda İçtüzük değişikliği görüşmelerine başlandı. İlk 14 madde kabul edildi.
Anayasa Komisyonu İçtüzük değişikliği ile ilgili raporunu Meclis Başkanlığına iletti. Rapora erişmek için tıklayın.
Anayasa Komisyonu İçtüzük Değişikliği Teklifini kabul etti.
Alt komisyon İçtüzük değişikliği ile ilgili raporunu tamamlandı.
4 partinin ortak kararıyla İçtüzük Değişikliği Teklifi alt komisyona sevk edildi.
Esas Komisyon olan Anayasa Komisyonu İçtüzük Değişikliği Teklifini görüşmek için bir araya geldi.
İçtüzük Değişikliği Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif metnine ulaşmak için tıklayın.
Anayasa değişikliği Resmi Gazete’de yayınlandı.
Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı.
Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanlığına gönderildi.
Anayasa değişikliğinin kalan yedi maddesi de Genel Kurulda kabul edilerek teklif kanunlaştı.
Anayasa değişikliğinin 8, 9, 10 ve 11. maddesi Genel Kurulda kabul edildi.
Anayasa değişikliğinin 2. tur görüşmeleri başladı. Genel Kurulda teklifin ilk yedi madde kabul edildi.
Anayasa değişikliği görüşmelerinin 7. gününde teklifin 17 ve 18. maddeleri kabul edilerek 1. turun sonuna gelindi.
Anayasa değişikliğinin 1. turunun 6. gününde teklifin 12, 13, 14, 15 ve 16. maddeleri kabul edildi.
Anayasa değişikliğinin 1. turunun 5. gününde teklifin 9, 10, ve 11. maddeleri kabul edildi.
Anayasa değişikliğinin 1. turunun 4. gününde teklifin 6, 7 ve 8. maddeleri kabul edildi
Anayasa değişikliğinin 1. turunun 3. gününde teklifin 3, 4 ve 5. maddeleri kabul edildi.
Anayasa değişikliğinin 1. turunun 2. gününde teklifin ilk iki maddesi kabul edildi.
TBMM Genel Kurulu’nda hükümet sistemi değişikliği öngören anayasa teklifinin 1. turu 9 Ocak’ta başladı. Değişikliğin madde madde görüşülmeye başlaması için, teklifin geneli üzerine yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi.
Hükümet sisteminde değişiklik öngören ve 18 maddeden oluşan anayasa değişikliği teklifi ile ilgili Genel Kurul görüşmeleri 09 Ocak itibari ile başlıyor.
mecliste.org olarak değiştirilmesi önerilen maddelerin mevcut halleri, önerilen teklif ve komisyonda yapılan değişiklikleri sizler için karşılaştırdık.
Anayasa değişikliği görüşmeleri dokuzuncu komisyon toplantısı ile sona erdi.
Anayasa Komisyonu’nun sekizinci toplantısında cumhurbaşkanı olmak için doğuştan Türk olma şartı kaldırıldı.
Anayasa komisyonu toplantısının yedinci gününde yedek milletvekilliği öneriden çıkarıldı.
Anayasa Değişikliği Teklifinin 24 Aralık Cumartesi günü, verilen yeterlilik önergesinin (kifayet-i müzakere), iktidar partisine mensup milletvekillerince kabul edilmesiyle tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
Anayasa Komisyonu Anayasa değişiklik teklifine ilişkin olarak 24/12/2016 tarihinde saat 14.30’da toplanarak saat 20.00’ye kadar 5 saat 30 dakika civarında süren bir toplantı yaptı.
Görüşmelerde Anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk 4 maddesinin Türk Anayasa metinlerinde gelişim aşamaları, Anayasa Mahkemesinin anayasa değişikliklerini denetleme yetkisi ile karşılaştırmalı olarak
Anayasa Komisyonu Anayasa değişiklik teklifine ilişkin olarak üçüncü toplantısını 22 Aralık 2016’da gerçekleştirdi. 14.30’da başlayan toplantı yaklaşık dokuz saat sürerek gece 01.10’da sona erdi.
Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Anayasa Komisyonu ikinci toplantısını 21 Aralık 2016 günü gerçekleştirdi. Toplantı anayasaya aykırılık önergelerinin görüşülme usulü üzerindeki değerlendirmelerle başladı.
Anayasa Komisyonunda neler konuşuluyor? Komisyon görüşmelerini sizin için özetliyoruz.
10 Aralık’ta Meclis Başkanlığına sunulan anayasa değişikliği teklifinin 1. tur görüşmeleri 15 Ocak’ta tamamlandı. 2. tur 18 Ocak’ta başlayacak. Peki anayasa değişiklikleri hangi süreçlerden geçiyor?
Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin mutabakata vardıkları Anayasa Değişiklik Teklifi 12 Aralık’ta Anayasa Komisyona sevk edildi.
Yargıtay ve Danıştay Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurul’da kanunlaştı. 13 Haziran’da Bakanlar Kurulu tarafından Meclis Başkanlığına gönderilen Tasarı, Genel Kurulda görüşülmeye başladığı 27 Haziran tarihinden 3 gün sonra kabul edilmiş oldu.
TBMM Genel Kurulunda, Yargıtay ve Danıştay Kanun Tasarısı’nın 2. bölümüne ait 8 maddesi kabul edildi.
29 Haziran günü sabaha karşı tamamlanan TBMM Genel Kurulu çalışmalarında, Yargıtay ve Danıştay Kanun Tasarısı’nın ilk 11 maddesi kabul edildi. Tasarının görüşmelerine bugün de devam edilecek
Adalet Komisyonu Yargıtay ve Danıştay Tasarıyla ilgili raporunu verdi. Komisyonun Tasarıyla ilgili raporuna ulaşın.
Yargıtay ve Danıştay Kanun Tasarısı Adalet Komisyonunda kabul edildi.
Yargıtay ve Danıştay Kanun Tasarısı esas komisyon olan Adalet Komisyonunda görüşüldü. Tasarının görüşmelerine 17 Haziran’da da devam edilecek.
Siyasi Etik Kanun Teklifi, Meclis Genel Kuruluna geldi! Görüşüldüğü komisyonların raporlarını sunmalarının ardından gündeme alınan Teklif üzerinde hangi değişiklikler yapıldı?
Anayasa Komisyonu Siyasi Etik teklifi ile ilgili raporunu sundu. Komisyonun raporuna ulaşmak için tıklayın.
Siyasi Etik Kanun Teklifi Anayasa Komisyonunda kabul edildi.
Alt komisyon Siyasi Etik Teklifi hakkındaki raporunu Anayasa Komisyonuna sundu.
Siyasi Etik Teklifi Anayasa Komisyonunda görüşüldü, alt komisyona gönderilmesine karar verildi.
Siyasi Etik Teklifi Avrupa Birliği Uyum Komisyonunda görüşüldü ve raporunu sundu.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından, Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Siyasi Etik Kanun Teklifi Anayasa Komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonuna gönderildi.
Siyasi Etik Kanun Teklifi 99 AK Parti Milletvekilinin imzası ile TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif metnine ve imzacı milletvekillerinin bilgilerine ulaşın.
Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı, Meclis Genel Kurulunda yapılan açık oylama sonucunda kabul edilerek kanunlaştı. Ocak ayında Meclis Başkanlığına gelmesinin ardından Adalet Komisyonunda
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısının ilk bölümü ve ikinci bölümünün 8 maddesi (toplamda 26 madde) Genel Kurulda kabul edildi. Bu maddelerin hayatımızda neleri değiştireceğini merak ediyor musunuz? Av. Faruk Çayır sizler için yazdı.
TBMM’nin bütçe gündemi nedeniyle ara verilen Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı görüşmeler yeniden başlıyor. Tasarının görüşmeleri, 6. maddenin kabul edildiği 24 Şubat’tan bu yana askıdaydı.
Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı’nın 6. maddesi Genel Kurulda kabul edildi.
Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısının ilk 5 maddesi Genel Kurulda kabul edildi. Bu maddeler, tasarının kimleri ilgilendirdiği; hangi bilgilerin korunacağı; ne kadar miktarda bilginin ne kadar süre ile muhafaza edileceği; kişisel verilerin...
KVK Tasarısının TBMM Genel Kurul görüşmeleri, komisyonun bulunmadığı gerekçesiyle ertelendi.
KVK Tasarısı Adalet Komisyonu’ndan geçti, Genel Kurul’un gündemine 17 Şubat günü gelecek. Komisyonun raporuna ulaşmak için tıklayın.
KVK Kanun Tasarısı, yapılan değişikliklerle Adalet Komisyonu’na geldi. 10 Şubat’ta görüşülmeye devam edilecek.
Alt komisyon görüşmeleri tamamlanan KVK Kanun Tasarı, Adalet Komisyonu’na gönderildi.
KVK Tasarısının alt komisyon görüşmeleri başladı.
Anayasa değişikliği teklifine ilişkin Anayasa Komisyonu’nundaki görüşmeler sona erdi. Yapılan görüşmelerde bazı maddeler tamamen iptal edilirken bazılarında da değişiklikler yapıldı.
KVK Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşüldü ve bazı maddelerinin alt komisyonda görüşülerek revize edilmesi kararı alındı.
Kişisel Verilerin Korunması (KVK) Kanun Tasarısı, Bakanlar Kurulu tarafından imzalanmasının ardından, TBMM Başlanlığına gönderildi.